KookJij

Reibekuchen (aardappelpannenkoekjes)

Een heerlijk reibekuchen (aardappelpannenkoekjes) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Kerstmarkt Keulen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reibekuchen (aardappelpannenkoekjes) te bereiden

Aardappelen wassen, schillen, grof raspen en goed afdrogen door zo goed mogelijk uitknijpen met een doek. Met het ei, de fijngehakte ui, de bloem en de kruiden mengen.
Van het deeg 6-8 afgeplatte ovalen vormen maken en deze in hete (olijf)olie in ca. 4 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar frituren.

Reibekuchen zijn lekker met appelmoes.

Variaties kun je maken door er knoflook, geraspte kaas, of naar believe gewenste kruiden door te mengen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Pindakaasgek07

Pindakaasgek07 zegt:
Het is ook erg lekker als je er appelmoes bij serveert
yvonne

yvonne zegt:
Ik woon aan de grens en koop ze altijd in Duitsland. Maar dit ga ik echt zelf proberen.
Ze lijken me nog lekkerder.
apu

apu zegt:
Zo maak ik ze ook altijd, maar dan zonder knoflook en nootmuskaat en zonder de bloem, extra eitje erin en klaar:p
hugocnx

hugocnx zegt:
Ik denk dat dit het ideale recept is voor aardappelpannekoekjes.
Liske, als de pan niet heet genoeg is (in Valkenburg) dan worden ze vet; anders niet.
bert46

bert46 zegt:
Even een tip:
ik koop mijn zwartepeperkorrels het liefste rechtstreeks van een boer waar nog geen olie uitgehaald is, dan proef je echte peper.
vr gr bert
:p
Liske

Liske zegt:
Ik eet ze altijd voor de kerst bij de gemeentegrotten in Valkenburg, ik vind ze heerlijk maar wel erg vet!