KookJij

Reepjesvlees met sperzibonen en uien

Een heerlijk reepjesvlees met sperzibonen en uien recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Reepjesvlees met sperzibonen en uien te bereiden

Breng 3/4 liter water aan de kook. Laat het bouillontablet erin oplossen. Voeg het vlees toe en wacht tot alles aan de kook is gekomen. schuim het oppervlak enkele malen af. Houd het vlees 8-10 min. tegen de kook aan. Laat het gare vlees daarna op een zeef uitlekken, afkoelen. Zeef de bouillon waarin het vlees werd gaar gemaakt. Maak de sperziebooontjes schoon. Verwijder de punten en breek ze doormidden. Zet ze op met de kokende bouillon en laat ze in ca. 7 min. net niet helemaal gaar koken. Ze moeten nog licht knapperig te zijn. Laat de boontjes uitlekken, afkoelen.Houd het kookvocht apart.
Snijd de gepelde uien in vieren en vervolgens in smalle reepjes.
Verhit de olie in een wok. Voeg de uien toe en laat ze 3 min. zachtjes fruiten. Schep knoflook en het vlees erdoor en laat alles 3 min. zachtjes bakken. Doe er vervolgens de sperzieboontjes bij. Schep alles enkele malen om. Schenk er door de zeef 2 deciliter van het kookvocht van de sperzieboontjes bij.
Laat alles 3 min. zachtjes koken.
Roer Worcestershiresaus erdoor en strooi dde allesbinder er over. Roer alles door.
PRESENTATIE.
Dien het gerecht in een voorverwarmde schaal. Geef er er droog gekookte rijst of licht in een beetje olie gebakken mie bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Het lijkt mij erg lekker!