KookJij

Ramadan Soep met Linzen

Linzen worden voor dit recept al sinds mensenheugenis gebruikt.De oranje linzen worden vooral gebruikt in Noord Afrika en Klein Azie.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Amerikaanse vrienden (die hebben het uit :The Arab Table)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ramadan Soep met Linzen te bereiden

1).Verhit de olie in de pan en fruit daarin aan de ui, knoflook en alle kruiden tot de uien zacht zijn en en vele aroma's loskomen.
2).Doe de linzen er bij en roer net zo lang tot alle linzen bedekt zijn met een laagje vettigheid.
3).Doe de kippenbouillon er bij en breng al roerend aan de kook.
4).Laat dit geheel met deksel op de pan en op laag vuur 45 - 60 minuten doorpruttelen. Schep zo nu en dan het schuim van het oppervlak.
5).Haal van het vuur af en laat 15 minuten afkoelen.
6).Ondertussen wordt het brood in kleine blokjes gesneden en gelijkmatig verdeeld over een ovenblik.
7).Ovenblik met het brood gaat de oven in voor een minuutje of 8 en dan zijn de croutons klaar. Haal ze uit de oven.
8).De staafmixer gaat de pan in en zo goed en zo kwaad als het gaat worden de linzen gepureerd.
9).De pan gaat het vuur weer op om de soep weer lekker warm te laten worden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schep de soep in de voorverwarmde kommen en bestrooi met flink peterselie.
Geef er de croutons bij, de radijsjes en de olijven en optioneel de partjes citroen.
Er blijft nog wat over voor de volgende dag.
Drink er thee bij of een niet te zware rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst