KookJij

Quiche van prei en snijbiet

Gewoon errug lekker.... Uiteraard kun je ipv snijbiet ook spinazie, andijvie, rucola of welke andere groene bladgroente dan ook maar gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: nav van recept van Okke Amerongen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quiche van prei en snijbiet te bereiden

Verwarm de oven op 220 graden.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Bak de spekjes lekker krokant uit en laat ze uitlekken door het pannetje scheef te houden of ze op een keukenpapiertje te leggen.
Verwarm de boter in een wok en laat de prei samen met de tijm, knoflook en peper hierin een poosje sudderen totdat het zacht is.
Geef dan het vuurtje een boost en voeg de snijbiet en de spekkies toe tot ook dit zacht is.
Neem het van het vuur een laat dit afkoelen.
Meng het ei met de de crème fraîche of wat dan ook maar (ik had mascarpone) en kluts dit goed.
Meng alles door elkaar.
Giet het in een springvorm(pje) en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden.
Kijk en proef even of het al gaar is...
Doe dan eventueel nog zo'n 15 minuten je gerecht op 180 graden in de oven.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Gewoon errug lekker....
Uiteraard kun je ipv snijbiet ook spinazie, andijvie, rucola of welke andere groene bladgroente dan ook maar gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bobby

Bobby zegt:
Hallo Gea,

Wij hebben dit recept laatst gemaakt en het was voortreffelijk, een echte aanrader!