KookJij

Quiche Le Poteaupré

Een heerlijk quiche le poteaupré recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Quiche Le Poteaupré te bereiden

Snijd het witloof en de Gandaham in reepjes en stoof aan in de boter.
Doe er de fijngehakte rozemarijnblaadjes bij en laat 5 minuten doorstoven op een zacht vuurtje.
Mix de eieren met de Chimay Tripel en de room tot een gladde massa.
Schik de bladerdeegplakjes in siliconen quichevormen.
Verdeel er de witlooffarce over en werk af met de kaasblokjes "Le Poteaupré”.
Vul de taartjes op met de 'bierliaison'.
Plaats gedurende een 14-tal minuten in een voorverwarmde oven van 190° C.
Laat een minuut rusten alvorens de quiches uit de vormen te halen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

robmar

robmar zegt:
Alvast bedankt voor de bijkomende info ik zoek het wel uit.
bertal

bertal zegt:
robmar,
Je kan zien dat je 4 plakjes bladerdeeg nodig hebt.
Dus het zijn kleine vormpjes, of je maakt een grote dan kan je zelf de grootte van de quichevorm bepalen.
succes:);)m.v.g. Bert
robmar

robmar zegt:
Bert,
graag de diameter en diepte van de quchevormen a.u.b.?