KookJij

Puree met ui en tomaten

Een heerlijk puree met ui en tomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Puree met ui en tomaten te bereiden

Kook de aardappelen in weinig gezouten water in 20 min. gaar. Verhit de helft van de boter en fruit de ui hierin. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en fruit even mee. Roer op een zacht vuur de roomkaas en tomatenblokjes eronder.

Giet de aardappelen af en stoom ze in ca. 5 minuten droog. Voeg de warme melk, de resterende boter en peper toe en stamp dit tot een luchtige puree. Roer het tomaten en ui mengsel samen met de geraspte kaas door de aardappelpuree. Garneer de puree met de peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Ruimtegebrek niet, hetgeen bereid wordt eten we op, en kunnen dan opnieuw beginnen voor volgende maaltijd;):D:D
gea

gea zegt:
Nou....wat dacht je van medegebruikers van de keuken...volgens mij heb je echt wel zo nu en dan een ruimtegebrek???
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo gea, genoeg ruimte voor de puree of de mee-eters? Puree komt hier ook wel vaak op tafel, is trouwens ook zeer lekker.;):D:D
gea

gea zegt:
Hoi Erwin, volgens mij heb je echt iets met puree...Ik ook, dus wat dat betreft zijn jouw recepten toch wel iets voor mij!! Ik hoop dat je genoeg ruimte in de keuken krijgt:):):)