Recept
« Terug naar recepten
					
						Pruimentaart met amandelen en sinaasappel
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pruimentaart met amandelen en sinaasappel
Een heerlijk pruimentaart met amandelen en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
 - > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Naar Marjoleine Vos (NRC dd 6-8-2001)
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pruimentaart met amandelen en sinaasappel te bereiden
 1).Doe de pruimen met de sinaasappelrasp en -sap, de suiker en het vanillemerg uit het stokje in een kom en zet dat 20 minuten in de oven.
2).Maak het deeg, bekleed een bakblik en doe het deeg daarin op het bakpapier.
3).Wanneer de 20 minuten voorbij zijn mag de pruimenpreu ook in het bakblik. Dat gaat gaat dan 30 minuten in de oven.
4).Roer de ingrediënten voor eroverheen door elkaar en giet dat na 30 minuten op het baksel en zet dan weer terug in de oven voor 20 minuten op 160°C.
Laat de taart afkoelen en serveer uit.
									2).Maak het deeg, bekleed een bakblik en doe het deeg daarin op het bakpapier.
3).Wanneer de 20 minuten voorbij zijn mag de pruimenpreu ook in het bakblik. Dat gaat gaat dan 30 minuten in de oven.
4).Roer de ingrediënten voor eroverheen door elkaar en giet dat na 30 minuten op het baksel en zet dan weer terug in de oven voor 20 minuten op 160°C.
Laat de taart afkoelen en serveer uit.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
Moeten de pruimen afkoelen of kunnen ze zo direct op het deeg?
                    
yvonne zegt: