KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Pot-au-feu met stoofvlees

Een heerlijk pot-au-feu met stoofvlees recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Dag voordien:
Snij de selder en de tomaten in stukken.
Snipper de ui grof.
Verwijder de zaadlijsten en pitjes uit de paprika en snij in stukken.
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees rondom mooi goudbruin. Laat de gesnipperde ui even meebakken.
Voeg de stukken selder, tomaat en paprika toe, evenals de runderbouillon, 1 eetlp provençaalse kruiden, peper en zout.
Dek de pan af en laat 1u15 min. zachtjes sudderen.
Voeg de krielaardappelen toe (schoon schrobben en wassen volstaat, schillen hoeft niet). Laat nog 15 min. verder sudderen. Voeg eventueel nog wat water toe indien nodig.
Zet koel weg tot de volgende dag.

De dag zelf:
Laat het gerecht zachtjes opwarmen. Bind lichtjes en breng eventueel nog meer op smaak met provençaalse kruiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Gisteren gegeten en het was HEERLIJK!!!!!!!!!
Inge Deyck

Inge Deyck zegt:
Hallo Els,
Bedankt voor de reactie en geniet er van.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Lekker recept, ik ga het maken en heb het bij mijn favo's gezet
Marie46

Marie46 zegt:
Dit recept kun je ook met plakjes wortel(winter), koolrabi of meiknolletjes maken, laat paprika en selder dan vervallen. Het is heerlijk! Sjalotten (grof gesneden) i.p.v ui kan ook.:p
inged

inged zegt:
Hallo maria,
dit kan zeker in de römertopf gemaakt worden;)
maria11

maria11 zegt:
Volgens mij kan dit recept ook goed in de röhmertopf ?:?;)
inged

inged zegt:
hallo anna,
witte selder is het zelfde als bleekselder.;)
Anna

Anna zegt:
Kan ik hier bleekselderij voor gebruiken?
Alvast bedankt,
Anna.
Marie46

Marie46 zegt:
Elk 1/2 jr. 8 vrienden te eten. 1 dag van te voren te maken,tijd voor de gasten.
maria11

maria11 zegt:
was heel erg lekker vandaag !!!:p:p:p