KookJij

Portugese biefstuk

Een heerlijk portugese biefstuk recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Portugese biefstuk te bereiden

Leg de biefstukken op een bord en besprenkel ze met de olie.Knijp de citroenmilisse fijn en bestrooi het vlees hiermee.Wrijf de olie in het vlees.Knijp de teentjes knoflook uit boven een kom en voeg de azijn en cayannepeper toe.Bestrijk hiermee het vlees.Bak de biefstukken in een koekepan aan iedere kant 3 min.Voeg de boter toe en bak de biefstukken nog eens 1 min. aan iedere kant.Haal de biefstukken uit de pan en bak de plakken ham crocant en leg deze op de biefstukken.Maak de jus door rode wijn en port toe te voegen aan het achtergebleven vocht in de pan.Voeg een klein snufje zout toe en giet de jus over het vlees.Bestrooi alles met gehakte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

yvonne

yvonne zegt:
Het is een heerlijk recept. Ik heb het iets veranderd. Van de olie en de kruiden heb ik een marinade gemaakt en de biefstukken daar een uur in laten marineren. Daarna heb ik ze in roomboter gebakken. Tip: als je ze na kort bakken met zeeout bestrooid en 9 minuten in de oven zet, is de biefstuk mooi roze en is het zout ingetrokken zonder dat het sap verloren is gegaan. De ham leg je er al in de oven op.