KookJij

Pörkölt

Een heerlijk pörkölt recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Hongaarse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pörkölt te bereiden

In een pan wat olie verhitten en hierin de fijn gesneden uien goudgeel bakken. Daarna de ringetjes gesneden witte paprika en de tomatenblokjes toevoegen. Dit geheel een posje laten pruttelen totdat het water verdampt is. De pan van het vuur nemen en de paprikapoeder er doorheen roeren. Het gesneden rundvlees op het mengsel leggen en dit kruiden met peper enzout en daarna even blijven roeren. Water toevoegen totdat het vlees net onder staat en dan 11/2 uur laten pruttelen. Als het vlees gaar is dan is de pörkölt klaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ook maar weer meegenomen!! Gr.Els
Lajos

Lajos zegt:
Marijke, als je er toch witte of andere kleur paprika in doet,dan lijkt het me beter dit tegen het einde van de kooktijd te doen,na 1.5 uur pruttelen blijft er niks meer over van de witte paprika
rita

rita zegt:
Ik zag dat er een theelepel zout in moet maar ik mag dat helemaal niet hebben kan ik er ook wat anders indoen?
mabi

mabi zegt:
Ik heb jouw recept favoriet gezet, dank je wel..Bianca.:)
Thijs

Thijs zegt:
Sterker nog Pörkolt is Hongaars voor goulash :p
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Dit is net zo bekend als de goulash en is heerlijk. Fijne vakantie, Marijke
Rita

Rita zegt:
Hallo Marijke,
Wij gaan een weekje naar Hongarije en misschien eten we dat recept van jou wel. Het ziet er heerlijk uit en makkelijk om te maken. Ik maak het wel als we weer terug zijn. Maar is het een recept dat veel in Hongarije wordt gegeten?
Groetjes Rita.