KookJij

Poolse Pierogie

Een heerlijk poolse pierogie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poolse Pierogie te bereiden

Vleesvulling voor Pierogi..

Spoel het vlees af met water en leg het dan in kokend zout water, en laat dit ongeveer 40 minuten koken. Haal het vlees uit het water en laat het afkoelen. Snipper de uien, voeg dit samen met de champignons in de koekenpan met olijfolie. Als het vlees is afgekoeld doe dit samen met de helft van de uien in de keukenblender. Breng de vleesvulling dan op smaak met zout, peper en koriander. Tip: Gebruikt u ook eens eekhoorntjesbrood i.p.v. champignons

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Judyta

Judyta zegt:
Re ; J Valkier :
Hahah ja, dat klinkt erg goed !!
rijks a.

rijks a. zegt:
Mijn schoonzus deed het met een zuurkool-ripjes mengsel.
J. Valkier

J. Valkier zegt:
Hee Judyta..
Ik heb net mijn aardappelpuree klaar gemaakt (de deeg komt morgen wel). Ik heb er twee kleine bakjes magere yoghurt bij gedaan plus 275 gram 30+ kaas. Geraspt dan wel. In combinatie met de gefrietuurde uien en champignons!! smaczne!! We moeten eens samen eten, hehehe ;)
Judyta

Judyta zegt:
... Jah en dan zijn ze vaak nog lekkerder als je ze dan bakt!! (pierogie met aardappelpuree daarna gebakken is ook erg lekker met zure room erbij)
J. Valkier

J. Valkier zegt:
Soory, tip was voor Ayse bedoeld..
J.Valkier

J.Valkier zegt:
Altijd lekker en inderdaad 'Nena', met aardappelpuree en uitjes, kwark, etc. is het ook erg lekker. Maar ik wil graag een kleine aanvulling geven op het feit dat er bij dit recept vermeld wordt dat het niet ingevroren kan worden... Dat kan wel!! ;) Je moet het van te voren in smeren (met een kleine kwast) met olijfolie. Dan plakken ze niet en als je ze dan weer uit de vriezer haalt, plakken ze ook niet aan elkaar als je ze opbakt of licht kookt. Handig he? Lekker!!
ayse

ayse zegt:
Hi Nena;)
Succes met het recept.
Groetjes,Ayse:D
Nena

Nena zegt:
Ik ken dit recept van mijn schoonouders en zij maken het met ook met aardappelpuree vulling met als saus gebakken uitjes met jus. Ook lekker ga t nu eens proberen te maken. bedankt voor het recept.
groetjes
catsanddogs

catsanddogs zegt:
http://www.kookjij.nl/recept-poolse-pierogie-met-gehakt
catsanddogs

catsanddogs zegt:
O, sorry...Groetjes Zdenek ! Fijne jaarwisseling allen !
catsanddogs

catsanddogs zegt:
Zoek bij hoofdgerechten pagina 19 ! ;)
ayse

ayse zegt:
Zdenek misschien kan je het recept op kookjij plaatsen;):)...Groetjes,Ayse:D
ayse

ayse zegt:
OoOoh!! lijkt mij ook lekker met zuurkool Anjo;):) ga ik ook eens doen.
thnks voor de tip;)
Groetjes,Ayse:D
Zdenek Seifert

Zdenek Seifert zegt:
We kennen het recept met half om half gehakt met als bijlage zuurkool en uitgebakken magere spekkies ! In mijn jeugdige jaren kon ik er wel 45 stuks van op en vroeger was er een wedstrijd wie de meeste op kon eten in de familie !
Grt, Zdenek Rotterdam
Anjo Kubicz

Anjo Kubicz zegt:
Hallo Ayse,
Het is supergoed gelukt. Alleen hebben wij er nog zuurkool doorgedaan.
Groetjes,
Anjo: