KookJij

Poolse bloemkool

Een heerlijk poolse bloemkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poolse bloemkool te bereiden

Verdeel de schoongemaakte bloemkool in roosjes.
Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Hak het brood tot grove kruimels.
Snipper de knoflook.
Kook de bloemkool in een laagje water met wat zout in 8 tot 10 minuten beetgaar.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak het brood goudbruin.
Laat de knoflook de laatste minuten meebakken.
Schep er wat peper en zout door.
Hak de eieren grof.
Schep de uitgelekte bloemkoolroosjes in een schaal.
Bestrooi met het gebakken brood, het ei, wat paprikapoeder en de peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ineke

ineke zegt:
Dit ziet er lekker uit. Ik ken het met als kruid mosterd en cayenne peper. van het brood maak ik dan paneer meel. Maar die van jouw ga ik zeker een keer proberen.
apu

apu zegt:
Lekker recept, misschien eten de kids het zo wel, ze zijn gek op ei, hihi, ga het uitproberen:p:)