KookJij

Recept voor Pompoensoep met peterseliepesto en gerookte kip

Een heerlijk pompoensoep met peterseliepesto en gerookte kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: hln
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Maak eerst de kippenbouillon. Breng het water in een grote pot aan de kook op een matig vuur. Snijd de selder, de uien, de wortelen, de uien en de prei grof en doe ze in de pot. Plet de look en voeg toe, samen met de andere ingrediënten. Wil je kippenbouillon, voeg dan de kip toe. Zet het deksel op de pot en laat 1 uur sudderen op een matig vuur. Giet de bouillon door een zeef. De uitgekookte groenten en kruiden mogen weg, met de kip maak je kipsalade, vol-au-vent ... Is de bouillon te flets, laat nog een uur zachtjes inkoken. 

    Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in stukken.

    Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Kneus en pel de look.

    Verhit een klontje boter in een soepketel en fruit de uien. Doe er de hele tenen look bij. Voeg de pompoen toe en laat een paar minuten stoven.

    Roer af en toe.

    Giet er de warme bouillon bij en breng aan de kook. Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen en doe het tuiltje bij de soep. Laat 20 minuten sudderen, met het deksel schuin op de ketel.

    Rasp voor de pesto de zeste van de citroen. Snijd de citroen in tweeën en pers de helft uit. Hak de walnoten fijn en snijd de kaas in blokjes.

    Mix de peterselie met de citroenzeste, het citroensap, de olijfolie, de look, de blaadjes dragon, de comté en de walnoten tot pesto. Breng op smaak met versgemalen peper en een snuifje zout.

    Voeg eventueel extra olijfolie toe als de pesto te droog is.

    Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Breng ze op smaak met versgemalen peper en een snuif zout.

    Snijd de kip in blokjes. Strooi ze in de soep, en druppel er flink wat peterseliepesto bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst