Recept
« Terug naar recepten
					
						Pompoenquinoastamppotje met courgetterolletjes en 
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pompoenquinoastamppotje met courgetterolletjes en
Een heerlijk pompoenquinoastamppotje met courgetterolletjes en  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Met toestemming overgenomen van Vegatopia.com.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pompoenquinoastamppotje met courgetterolletjes en te bereiden
 Zet de grill aan.
Maak de pompoen schoon en snijd 'm in stukjes.
Kook de pompoenstukjes in 10 - 15 minuten gaar in een pannetje met water en een bouillonblokje.
Doe in een ander pannetje de quinoa en 4 kopjes water.
Kook de quinoa in 12 - 15 minuten gaar.
Snijd over de lengte dunne plakken van de courgette.
Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kaasschaaf.
Vet de courgette evt. een klein beetje met olie in.
Grill de plakjes een paar minuten in de oven.
Laat het niet te bruin (en te droog) worden.
Snijd de tomaatjes door en haal het vruchtvlees er uit.
Meng de ricotta met de honing.
Kijk uit dat de ricotta niet te waterig wordt.
Vul de tomaatjes met ricotta.
Leg een beetje ricotta op het uiteinde van een courgetteplakje en rol het op.
Als de pompoen gaar is, giet je overtollig water af in een apart bakje.
Stamp met een stamppotstamper de pompoen tot een grove puree.
Giet er eventueel wat vocht bij om het wat smoother te maken.
Schep de quinoa er doorheen.
Voeg kaneel en versgemalen zwarte peper toe.
Schep de stamppot op een bord en leg de rolletjes en tomaatjes erbij.
Een alternatief (en lekkerder) recept
Het resultaat was wel lekker, maar de presentatie misschien toch wel een beetje sober.
Later bedacht ik dat gevulde courgette misschien leuker en lekkerder was geweest.
Als je dat wilt maken snijd je een courgette over de lengte in tweeën, hol 'm uit.
Maak het stamppotje zoals is aangegeven en schep er eventueel wat ricotta doorheen (evt. kun je de courgettevulling nog even opbakken met een uitje en het door het stamppotje mengen).
Leg de gevulde courgettes op een ingevette ovenschaal en overdek het met aluminiumfolie.
Laat het ongeveer 20 minuten garen op 200° C.
Maak ondertussen de gevulde tomaatjes met ricotta, op de wijze zoals het hierboven is beschreven.
  
									Maak de pompoen schoon en snijd 'm in stukjes.
Kook de pompoenstukjes in 10 - 15 minuten gaar in een pannetje met water en een bouillonblokje.
Doe in een ander pannetje de quinoa en 4 kopjes water.
Kook de quinoa in 12 - 15 minuten gaar.
Snijd over de lengte dunne plakken van de courgette.
Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kaasschaaf.
Vet de courgette evt. een klein beetje met olie in.
Grill de plakjes een paar minuten in de oven.
Laat het niet te bruin (en te droog) worden.
Snijd de tomaatjes door en haal het vruchtvlees er uit.
Meng de ricotta met de honing.
Kijk uit dat de ricotta niet te waterig wordt.
Vul de tomaatjes met ricotta.
Leg een beetje ricotta op het uiteinde van een courgetteplakje en rol het op.
Als de pompoen gaar is, giet je overtollig water af in een apart bakje.
Stamp met een stamppotstamper de pompoen tot een grove puree.
Giet er eventueel wat vocht bij om het wat smoother te maken.
Schep de quinoa er doorheen.
Voeg kaneel en versgemalen zwarte peper toe.
Schep de stamppot op een bord en leg de rolletjes en tomaatjes erbij.
Een alternatief (en lekkerder) recept
Het resultaat was wel lekker, maar de presentatie misschien toch wel een beetje sober.
Later bedacht ik dat gevulde courgette misschien leuker en lekkerder was geweest.
Als je dat wilt maken snijd je een courgette over de lengte in tweeën, hol 'm uit.
Maak het stamppotje zoals is aangegeven en schep er eventueel wat ricotta doorheen (evt. kun je de courgettevulling nog even opbakken met een uitje en het door het stamppotje mengen).
Leg de gevulde courgettes op een ingevette ovenschaal en overdek het met aluminiumfolie.
Laat het ongeveer 20 minuten garen op 200° C.
Maak ondertussen de gevulde tomaatjes met ricotta, op de wijze zoals het hierboven is beschreven.
 
                    


 
					