KookJij

Pompoenquinoastamppotje met courgetterolletjes en

Een heerlijk pompoenquinoastamppotje met courgetterolletjes en recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Courgettes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Met toestemming overgenomen van Vegatopia.com.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoenquinoastamppotje met courgetterolletjes en te bereiden

Zet de grill aan.
Maak de pompoen schoon en snijd 'm in stukjes.
Kook de pompoenstukjes in 10 - 15 minuten gaar in een pannetje met water en een bouillonblokje.
Doe in een ander pannetje de quinoa en 4 kopjes water.
Kook de quinoa in 12 - 15 minuten gaar.
Snijd over de lengte dunne plakken van de courgette.
Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kaasschaaf.
Vet de courgette evt. een klein beetje met olie in.
Grill de plakjes een paar minuten in de oven.
Laat het niet te bruin (en te droog) worden.
Snijd de tomaatjes door en haal het vruchtvlees er uit.
Meng de ricotta met de honing.
Kijk uit dat de ricotta niet te waterig wordt.
Vul de tomaatjes met ricotta.
Leg een beetje ricotta op het uiteinde van een courgetteplakje en rol het op.
Als de pompoen gaar is, giet je overtollig water af in een apart bakje.
Stamp met een stamppotstamper de pompoen tot een grove puree.
Giet er eventueel wat vocht bij om het wat smoother te maken.
Schep de quinoa er doorheen.
Voeg kaneel en versgemalen zwarte peper toe.
Schep de stamppot op een bord en leg de rolletjes en tomaatjes erbij.

Een alternatief (en lekkerder) recept

Het resultaat was wel lekker, maar de presentatie misschien toch wel een beetje sober.
Later bedacht ik dat gevulde courgette misschien leuker en lekkerder was geweest.
Als je dat wilt maken snijd je een courgette over de lengte in tweeën, hol 'm uit.
Maak het stamppotje zoals is aangegeven en schep er eventueel wat ricotta doorheen (evt. kun je de courgettevulling nog even opbakken met een uitje en het door het stamppotje mengen).
Leg de gevulde courgettes op een ingevette ovenschaal en overdek het met aluminiumfolie.
Laat het ongeveer 20 minuten garen op 200° C.
Maak ondertussen de gevulde tomaatjes met ricotta, op de wijze zoals het hierboven is beschreven.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst