Recept
« Terug naar recepten
Pladijs met oestersaus en spinazie
PT30M
Pladijs met oestersaus en spinazie
Een heerlijk pladijs met oestersaus en spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pladijs met oestersaus en spinazie te bereiden
Open de oesters, vang het sap op en kook in. Voeg de witte wijn toe en kook opnieuw in tot de helft. Giet de room erbij en kook in tot een lichtgebonden saus. Kruid met peper en zout. Schuim de saus op met een sausmixer, en voeg de oesters toe.
Stoof ondertussen de sjalot en de knoflook glazig in boter. Roer de spinazie eronder, warm goed door en strooi er de tandoorikruiden over.
Spoel de pladijsfilets, dep droog en bak de filets in de resterende boter.
Schik de spinazie op warme borden, leg er de visfilets op, lepel de saus erlangs en werk af met enkele blaadjes bladpeterselie.
Stoof ondertussen de sjalot en de knoflook glazig in boter. Roer de spinazie eronder, warm goed door en strooi er de tandoorikruiden over.
Spoel de pladijsfilets, dep droog en bak de filets in de resterende boter.
Schik de spinazie op warme borden, leg er de visfilets op, lepel de saus erlangs en werk af met enkele blaadjes bladpeterselie.