KookJij

Recept voor Pizza bodem van bloemkool

Een heerlijk pizza bodem van bloemkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Rubriekje in dorpskrantje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
20 min koken in water en beetje zout gaar (NIET tot pap !)
Ondertussen ui snijden in hele kleine stukjes.
Bloemkool uit laten lekken in vergiet.
Stamp het heel fijn.

Ui, knoflook + geklutst ei toevoegen aan de bloemkool.
Maak er een zo glad mogelijk geheel van.

Verdeel het bloemkoolmengsel op bakpapier en
maak er 2 pizzabodems van.
Schuif de bodems 20 min in een voorverwarmde oven op 200gr.

Bak ondertussen de gesneden champignons + ui in een beetje olijfolie.
Voeg er de tomatenstukjes bij.
Maak op smaak met zout, peper en oregano.
Haal de bodems uit de oven en verdeel de saus erover.
Bestrooi met kaas en zet terug in de oven voor 8 min.
Vóór het opdienen wat verse basilicumblaadjes over de pizza's.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz-Saffrie)

Deze superslanke pizza smaakt heerlijk met een tomatensalade.
Uiteraard kan er met de saus gevarieerd worden met allerlei groenten.

Recept stond in het dorpskrantje, de gewichtsconsulente zond het in...
Zij heeft meegedaan met Masterchef een tijdje geleden.
Hėééérlijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
bametz-saffrie, voor Gea een succes dus bij deze ga ik hem zeker ook eens uitproberen :);):p
gea

gea zegt:
Ik heb de pizza gemaakt en gegeten en ik vind het erg lekker, maar smaakt niet naar pizza. Ik zal hem echt nog vaker maken omdat ik het lekker vind, maar toch blijkt (voor mij) dat de bodem toch bepalend is. ;););)Maar evengoed.... lekker... (heb soms wel wat moeten aanpassen aan het recept..)
gea

gea zegt:
Zeker!!! Ik maak hem vanavond...:p:p:p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
De 20gr kaas gaat inderdaad op de pizzabodems vóórdat je ze in de voorverwarmde oven schuift. Succes, hoor wel hoe je het vond smaken.:p:D
gea

gea zegt:
Hoi, Ik neem aan dat die 20 gr. geraspte kaas door het bloemkoolmengsel gaat? Hoor graag van je!
Groetjes, Gea
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
De oven moet op 200*
gmilani

gmilani zegt:
Hoe warm moet de oven zijn?
gea

gea zegt:
He dank je....ik ben bezig om een aantal kilootjes kwijt te raken en kan dus dit heel goed gebruiken!!!;););)