Verdeel de soep over de voorverwarmde kommen en bestrooi met gember, korianderblaadjes en ringetjes lombok.
Geef hierbij een gla koude niet al te zoete Gewurztraminer uit Nieuw Zeeland.
Recept
« Terug naar recepten
Pittige Wortel-Kerrie Soep
PT90M
Pittige Wortel-Kerrie Soep
Een heerlijk pittige wortel-kerrie soep recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Jan A.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Wortel-Kerrie Soep te bereiden
1).Verhit in de pan de boter met de olie en fruit hierin aan de ui en de knoflook met de wortelschijfjes, de sereh en de selderij. Blijf regelmatig roeren en pas op dat er niets verbandt. Na zo'n 20 - 25 minuten zijn ook de worteltjes zacht geworden.
2).Nu mag de rest erbij, behalve de koriander, de gember en lombok.
3).Breng het geheel aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat het 30 minuten pruttelen.
4).Haal van het vuur af en zet de staafmixer er in en pureer de soep tot een homogene massa.
5).Laat nog eens 15 minuten doorverwarmen.
2).Nu mag de rest erbij, behalve de koriander, de gember en lombok.
3).Breng het geheel aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat het 30 minuten pruttelen.
4).Haal van het vuur af en zet de staafmixer er in en pureer de soep tot een homogene massa.
5).Laat nog eens 15 minuten doorverwarmen.