KookJij

Pittige Paksoi....Roerbak lekker knapperig.

Voor bij de kip balletjes met teriyakisaus bedacht ik deze snelle licht pittige roerbak van paksoi en eens wat anders dan boontjes of peultjes. Een heerlijke combinatie met.... nog 2 "verdwaalde champignons".
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige Paksoi....Roerbak lekker knapperig. te bereiden

  1. Snij het "kontje" van de paksoi .
  2. Haal de bladeren los en snij het groene deel los van het witte deel.
  3. Was de paksoi en laat deze goed uitlekken.
  4. Verhit wat olie in de pan en fruit de sjalot, gember, rode peper en de knoflook even aan, voeg eventueel de champignons toe en bak even mee.
  5. Haal alles uit de pan en zet opzij.
  6. Verhoog de warmtebron en roerbak eerst even de witte delen.
  7. Voeg dan de groene delen toe.
  8. Alles moet licht knapperig blijven. Voeg de smaakmakers weer toe met 1 el ketjap of sojasaus en serveer meteen. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Serveertip Lekker met rijst en de kipballetjes met teriyakisaus

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst