Recept
« Terug naar recepten
					
						Pittige ingemaakte komkommerpartjes
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pittige ingemaakte komkommerpartjes
De komkommerpartjes zijn pittig ingemaakt op balsamicoazijn met sambal en rode peper Lekker bij je nasi of bami.
bijvoorbeeld ook bi nasi en bami.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pittige ingemaakte komkommerpartjes te bereiden
- Schil de komkommers gedeeltelijk. (Je mag natuurlijk de schil ook laten zitten als je dat liever doet). Halveer de komkommers en schep met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommers in dunne schuine plakken.
 - Verwarm in een steelpan 300 ml water met de sambal, azijn, suiker en korianderzaad. Laat even afkoelen.
 - Spoel de potten en deksel om met kokend water.
 - Verdeelde de schijfjes komkommer over de potten, voeg de rode peper toe en giet het pekelwater erover.
 - Laat minimaal 4 uur in de koelkast staan, het liefst een hele nacht, voordat je de komkommer gaat gebruiken.
 
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Bewaar de ongeopende pot op een koele, donkere en droge plaats. De ingemaakte komkommer blijft dan circa drie maanden goed. Na opening kun je de komkommer nog een paar dagen bewaren in de koelkast.
									
                    