KookJij

Pittige Hongaarse runderstoofschotel

Een heerlijk pittige hongaarse runderstoofschotel recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Jacqueline Deli, een vriendin van ons
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige Hongaarse runderstoofschotel te bereiden

Meng de vleesblokken met het paprikapoeder, peper, zout en de bloem goed doorelkaar, laat een kwartiertje buiten de koelkast op elkaar inwerken.

Verwarm de boter of de reuzel in de stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Haal uit de pan en houd even apart.
Bak de uien, knoflook, peper, paprika's + 2 el poeder en komijnzaadjes in het achtergebleven vocht tot ze wat zachter zijn en geur afgeven, voeg de champignons toe en bak ze even mee.
Roer er de gemengde tomatenpuree door, warm deze even goed mee en blus dan af met de wijn en de bouillon. Leg het vlees in de saus en laat op een suddervuurtje 3 uur stoven, roer het regelmatig een keer om.
Voeg 10 minuten voor het einde van de stooftijd de room of creme fraiche toe en laat dit de saus nog ietsje binden, eindig met de peterselie erdoor te mengen en dan de schotel dampend op tafel. Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Dit is niet de traditionele goulash, of gulyas, maar een recept van een Hongaarse vriendin van ons uit haar oma's recepten-kladblok.

Hoewel wij Goulash ook lekker vinden, is deze net wat pittiger en voller van smaak. En het vlees is Supermals!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

edelarosa

edelarosa zegt:
Hoi Derbyke, nou... er zijn pikante Belgen bij hoor :p;) Maar idd, wij eten vaak wel stevig gekruid.. Jiri, mijn vriendje is Indisch, ikzelf deels Spaans dus ja dat krijg je dan vanzelf met die cultuurtjes :) Probeer het gerust, het is echt niet overdreven pittig!! Dank je wel voor je leuke reactie en stormachtige groetjes, Erwin.
derbyke

derbyke zegt:
Erwin ik moet toegeven jij houdt wel echt van pittig ;-)Ik zal het zowiezo ook eens moeten proberen, maar ja de Belgen zijn niet zo pikant :);)
edelarosa

edelarosa zegt:
Hoi Anna, dank je wel voor je leuke reactie! Ik wens je er een smakelijke schotel mee, dat is ie :) Vriendelijke groetjes, Erwin.
Anna

Anna zegt:
Weer zo'n overheerlijke stoofschotel! Weer een prima gerechtje voor in de tajine;):D
Groetjes,
Anna.
KookJij.