KookJij

Pistolet flambée

Een pistolet belegd zoals de bekende Flammkuchen, dus crème fraîche, kleine stukjes gerookt spek, rode ui en nog wat geraspte kaas. Dit broodje aten we in de Elzas. Zo lekker dat ik de broodjes thuis heb nagemaakt..
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pistolet flambée te bereiden

  1. Snij de broodjes dwars doormidden (zie foto)
  2.  Meng de geraspte kaas met de crème fraîche, Verdeel dit over de broodjes.
  3. Verdeel de uisnippers en de spekblokjes over de broodjes. Strooi er wat versgemalen zwarte peper over.
  4. Ze de broodjes plm. 10 - 15 op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven.
  5. Let goed op dat de broodjes niet verbranden, niet elke oven is gelijk. De vulling moet goed warm zijn !.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Dit lekkere broodje aten wij tijdens onze laatste vakantie in de Elzas. Eigenlijk gingen we voor die lekkere Flammkuchen, maar het restaurant waar we op dat moment belandden hadden geen Flammkuchen, maar wel een pistolet flambée. Dus daarvoor gekozen en helemaal geen spijt van. Heerlijk! Dus thuis nagemaakt en nagenoten van een vakantieherinnering.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst