KookJij

Pissaladie (quiche)

Een heerlijk pissaladie (quiche) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pissaladie (quiche) te bereiden

Zeef de bloem met het zout in een kom en snijd met 2 messen de harde boter tot mootjes.Hussel het water erdoor en kneed zeer kort tot een min of meer samenhangende deeg is ontstaan.Stort het toch nog korrelige deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een plak.Vouw het deeg in dieën,keer het en rol het weer uit.Herhaal deze handeling nog 2 keer uit.Laat het deeg (opgevouwen) 30 min.rusten in de koelkast.Schil en snijd de uien in ringen.Bak de uien in de olie glazig en bestuif deze met de kruiden,peper en zout.Snijd de tomaten doormidden en verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.Rol het deeg weer uit tot een dunne lap.Bekleed een lage ovenvaste schaal (doorsnede 22 cm.) met het deeg.Beleg het deeg met de reepjes tomaat,verdeel de uien erover en leg daarop de ansjovisfiletss (even laten uitlekken) en de gehalveerde en ontpitte olijven.Schijf de schaal in een voorverwarmde oven(180C). de quiche in 35 min.bruin.Eet hem warm .Lekker met een lekkere salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst