KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Pietenpakjes met saucijzengehakt

Een lekker warm borrelhapje, de cadeaustrikjes geven een extra feestelijke twist!
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 16 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Het Grote Sinterklaas Kookboek
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Haal het gehakt uit het velletje en doe het in een kom. Maak het los met een vork en meng de peterselie er met de vork door. Verdeel het gehakt in 16 gelijke porties.
  3. Leg 8 plakjes bladerdeeg met de wat ruwere bloemkant op een plank en snijd ze met een scherp mes doormidden. Leg in het midden van ieder plakje bladerdeeg een portie gehakt. Bestrijk de randen met losgeklopt ei, vouw het deeg over het gehakt heen en druk aan. Druk met een vork de zijkanten goed dicht.
  4. Leg de pakketjes op de beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei.
  5. Snijd de resterende 2 plakjes bladerdeeg elk in 20 lange, dunne reepjes. Leg op ieder pakketje een kruis van 2 reepjes deeg. 
  6. Snijd de rest van repen in tweeën. Vouw van elk stukje een lusje en leg op elk kruis 2 lusjes, zo dat er een strikje ontstaat. Duw de strikjes iets aan zodat ze goed blijven liggen.
  7. Bestrijk de pakketjes nogmaals met ei. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in 20 minuten goudbruin en krokant. Serveer de hapjes lauwwarm. Op kamertemperatuur zijn ze ook lekker maar dan zijn ze iets minder krokant.

Mijn kookverhaal (Nadine )

Door het deegstrikje wordt dit simpele borrelhapje omgetoverd tot een speciaal eetgeschenk. Het is een ideaal gerechtje om de kinderen in huis te laten maken. Alleen bij de strikjes kunnen ze wel wat hulp gebruiken, want dat is een beetje een priegelkarweitje.

Zie ook deze blog: https://www.kookjij.nl/blogs/hartige-sinterklaasbroodjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

zegt:
Wat een leuk idee, zeg!
Simpel en smakelijk! Met weinig ingrediënten toch een origineel hapje, leuk.