KookJij

Perzik-kruimelvlaai

Een heerlijk perzik-kruimelvlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perzik-kruimelvlaai te bereiden

Kneed van de broodmix, boter en melk of water een soepel deeg. Laat dit, afgedekt met plastic folie, 15 minuten rijzen op een warme plaats. Vet de vlaaivorm in. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa 30 cm. Bekleed de vorm ermee. Strooi paneermeel op de bodem en leg de perzikschijfjes erop. Zeef voor de kruimels de bloem in een kom en meng de suiker erdoor. Verdeel de boter in kleine stukjes en leg deze op het bloemmengsel. Meng alles door elkaar. Verdeel dit strooisel over de perzik en laat het geheel op een warme plaats 15 minuten narijzen.
Bereiden:
Zet de vlaai iets onder het midden van de oven en bak hem in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen en strooi er poedersuiker over.
Tip:
Verdeel 150 g amandelspijs gemengd met 1 eierdooier over de deegbodem voordat de perziken erop gaan.

Variatie:
Vervang de perziken door nectarines of abrikozen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst