Recept
« Terug naar recepten
					
						Paté met cranberry saus
						PT100M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Paté met cranberry saus
Een heerlijk paté met cranberry saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 100 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Paté met cranberry saus te bereiden
1. Spoel de lever onder de kraan af en dep deze droog. Laat de lever 1 uur in een kom met de melk weken.
2. Verwarm de oven voor op 175˚C. Laat de lever uitlekken en dep deze droog en snijd de lever ik blokjes van 1cm. Bekleed de patevorm met plakjes ontbijtspek en laat deze ca 6 cm over de rand van de vorm hangen. Maal in de keukenmachine de blokjes lever, hamblokjes en speklapjes fijn. Schep de ui, knoflook, Provençaalse kruiden. Peterselie en sinaasappelrasp door het vleesmengsel.
3. Schep de helft van het vleesmengsel in de met ontbijtspek beklede patevorm en verdeel hierover de cranberrycompote. Schep het overige vleesmengsel op de cranberrycompote en vouw de overhangende plakjes ontbijtspek over het vleesmengsel heen. Garneer de paté met laurierblaadjes en bedek de vorm met alufolie.
4. Zet de vorm in de braadslee en vul deze met kokend water tot de patevorm voor de helft onder staat en bak hem ca 1,5 uur in de oven tot deze gaar is. Vul de braadslee tussentijds met kokend water aan, zodat de vorm in het water blijft staan.
Laat de paté afkoelen, plaats deze ca 24 uur in de koelkast en snijd er vervolgens plakken van.
 
Maak de borden op met verse groene sla, tuinkers en de paté
									2. Verwarm de oven voor op 175˚C. Laat de lever uitlekken en dep deze droog en snijd de lever ik blokjes van 1cm. Bekleed de patevorm met plakjes ontbijtspek en laat deze ca 6 cm over de rand van de vorm hangen. Maal in de keukenmachine de blokjes lever, hamblokjes en speklapjes fijn. Schep de ui, knoflook, Provençaalse kruiden. Peterselie en sinaasappelrasp door het vleesmengsel.
3. Schep de helft van het vleesmengsel in de met ontbijtspek beklede patevorm en verdeel hierover de cranberrycompote. Schep het overige vleesmengsel op de cranberrycompote en vouw de overhangende plakjes ontbijtspek over het vleesmengsel heen. Garneer de paté met laurierblaadjes en bedek de vorm met alufolie.
4. Zet de vorm in de braadslee en vul deze met kokend water tot de patevorm voor de helft onder staat en bak hem ca 1,5 uur in de oven tot deze gaar is. Vul de braadslee tussentijds met kokend water aan, zodat de vorm in het water blijft staan.
Laat de paté afkoelen, plaats deze ca 24 uur in de koelkast en snijd er vervolgens plakken van.
Maak de borden op met verse groene sla, tuinkers en de paté
 
                    





 
					 
									
Snoeks zegt: