KookJij

Paté amuse met pistachenoten

Een heerlijk paté amuse met pistachenoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 a 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ikke fabita
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paté amuse met pistachenoten te bereiden

De hoeveelheden vloeibare ingrediënten moet je zelf bepalen naar eigen smaak. Wil je geen rode port dan neem je gewoon meer sinaasappelsap (citroensap is ook lekker).
De paté in gelijke stukken snijden en even wegleggen. Gebruik je amuselepels dan de stukken paté iets kleiner snijden zodat er wat ruimte overblijft in de lepels.
Gebruik je ham/ontbijtspek/bacon deze eerst droog en krokant bakken in de koekenpan en dan (met je vingers) verkruimelen en ook even wegzetten.
Meng nu in een schaaltje de jam met port, sinaasappelsap en mosterd en de geraspte schil als je die gebruikt. Proeven en eventueel wat port of sap erdoor roeren. Dit mengsel niet ál te vloeibaar maken.
Leg nu op elke lepel of elk schaaltje een stukje paté en giet hierover wat van het jammengsel. Bestrooi het geheel met de gehakte pistachenoten (en de verkruimelde ham).

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Na de kerstdagen heb ik o.a. deze amuse gemaakt van "restjes". Ik vind het een sport om een gerecht te verzinnen van restjes, of het nu een amuse is of een hoofdgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Peter Haar

Peter Haar zegt:
Voor degene die dit recept lekker lijkt, is het volgende artikel misschien interessant:

www.ishetgezond.nl/index.php/noten/zijn-pistachenoten-gezond

Het gaat over de gezondheidseffecten van pistachenoten.