KookJij

Recept voor Pasta met salami, kerstomaatjes en tomatenpesto

Een heerlijk pasta met salami, kerstomaatjes en tomatenpesto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 3 personen
Bevat per éénpersoons portie: 610 kCal energie
20 Gram eiwit
23 Gram vet
77 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Koken & Genieten. april 2012
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De olijven in plakjes snijden.
Indien de plakjes salami groot zijn, deze in 2en of in 4en snijden.
De tomaatjes wassen maar heel laten.
De basilicumblaadjes in repen snijden.
De pasta volgens kookvoorschriften al dente koken.
Ondertussen de salami in porties in de droge koekenpan bakken, uit de pan halen en apart wegleggen.
De tomaatjes in de koekenpan (met het vet van de salami) ongeveer 5 minuten al roerend bakken.
In de pan bij de tomaatjes toevoegen: ongeveer 5 a 6 el kookwater van de pasta + de pesto + de olijven.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Giet de pasta af en laat die even uitlekken.
Doe de pasta weer terug in de pan, roer het pestomengsel + de salami + het grootste deel van de basilicumblaadjes goed door de pasta.
Dien het gerecht op en bestrooi het nog met wat achtergehouden basilicumblaadjes.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Klik op de foto om te vergroten.
Lekker, makkelijk en snel recept.
Het origineel gebruikte schelpjespasta (orecchiette), maar ik heb farfalle genomen. Liefst niet al te dikke pasta gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Wij vonden het ook Erg lekker, snel en makkelijk. Ook prima als voorgerechtje.
Anna

Anna zegt:
Je kunt het bijna ruiken! Lijkt me weer een heerlijk gerechtje:D:D;);)