KookJij

Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles

Bij het Italiaanse restaurantje waar we weleens gaan eten had ik pas een heerlijk voorgerecht met coquilles (St. Jacobsschelpen) in een romig sausje met prei. Het was een goede keuze en terwijl ik niet alleen van mijn coquilles genoot maar ook druk bezig was om het heerlijke sausje met wat brood op te deppen bedacht ik dat zulk soort saus ook wel eens lekker zou zijn met pasta. Zo gedacht zo gedaan. Ik heb de gegrilde coquilles er mooi bovenop gelegd omdat ik het jammer vond om ze tussen de pasta te verstoppen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met preiroomsaus en gegrilde coquilles te bereiden

  1.  Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de preiringetjes (5 minuten).
  3. Voeg de wijn en de bouillon toe en verwarm dit alles samen, voeg peper en zout toe.
  4. Doe dan de room erbij, de Italiaanse kruiden en het citroensap.
  5. Schep alles door elkaar en laat de saus een beetje indikken, bind indien nodig met een beetje allesbinder of een maïzenapapje.
  6. Doe een scheut olijfolie in een kommetje en haal de coquilles door de olijfolie. Gril ze daarna 2 minuten per kant in een hete grillpan.
  7. Schep de uitgelekte pasta door de saus en leg de coquilles erbovenop.
  8. Rasp er wat Pecorino (of Parmezaan) overheen en garneer met een paar blaadjes basilicum. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Drink er bij voorkeur dezelfde droge Italiaanse witte wijn bij die je ook gebruikt voor de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst