Recept
« Terug naar recepten
					
						Pangsit Goreng
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pangsit Goreng
Pangsit Goreng is een "wanntan" ,dwz een gehaktballetje van het een of ander gewikkeld in een wonton velletje.
Uiteraard zijn er vele varianten,de bekendste volgt hieronder.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Snacks - Warm
 - > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pangsit Goreng te bereiden
- Kneed alle ingredienten (behalve natuurlijk de wonton velletjes) tot een homogene pasteuze massa en verdeel in 30 porties.
 - Doe op elk wonton velletje een portie "gehakt" en vouw dat dicht.
 - Daartoe smeer je wat water langs de randen van de velletjes of eiwit.Vouw dan zo dat een 3-hoek ontstaat en plak de randen goed dicht.Vouw dan de de punten die verst van elkaar zijn naar elkaar toe en plak ze vast aan elkaar.
 - Verhit de frituur olie en laat de pakketjes in 4 - 5 minuten gaar frituren.Ze willen dan gaan drijven.
 - Dien de pangsit op met bv een zoete chili saus
 
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dit is bv lekker bij de borrel.
									
                    