KookJij

Paksoi met sjalot, knoflook en rode paprika

Een heerlijk paksoi met sjalot, knoflook en rode paprika recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: van kooksites en vooral van mij
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paksoi met sjalot, knoflook en rode paprika te bereiden

Snijd de stronkjes van de paksoi in schuine ruitjes en het blad in stukken.
Was dit en laat beide apart uitlekken in een vergiet ofzo.
Drogen in een slacentrifuge is natuurlijk een perfecte optie.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalot, knoflook, paprika en de stronkstukjes paksoi.
Voeg de oestersaus toe, even doorroeren en een beetje door laten garen en dan het fijngesneden paksoiblad erbij.
Goed doorverwarmen (zoals bij een stamppotje rauwe andijvie).
Een aantal druppels sesamolie er doorroeren en dan serveren.


Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

In mijn groentepakket ( zie foto) zat ook paksoi. Had ik echt nog nooit klaargemaakt.
Jammer voor mij!!!! Zoals ik het nu heb gegeten is het echt heel erg lekker!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Ha ha ha Anna....nee geen sambal, miste ik ook echt niet in dit gerecht!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Geen sambal?? ;-) Ziet er lekker en gezond uit, hoor!