KookJij

Recept voor Paddenstoelenrisotto met Italiaanse kaas

Een heerlijk paddenstoelenrisotto met italiaanse kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: AH recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verhit de olie in een wijde pan en fruit de sjalot. Maak
de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd ze
grof en bak ze 5 min. mee. Schep de risotto erdoor en
bak 2-3 min., tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn.
Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur
helemaal opnemen. Schenk de helft van de bouillon
erbij en laat de rijst de bouillon op laag vuur langzaam
opnemen; roer regelmatig. Voeg steeds een scheut
bouillon toe; laat de rijst de bouillon helemaal opnemen
voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Schenk bij tot alle
bouillon op is. Blijf regelmatig roeren. Kook de risotto zo
in 15-20 min. gaar. Schep de mascarpone door de
risotto en warm 1 min. mee. Neem de pan van het vuur,
voeg de tijm en de helft van de Pecorino Romano toe
en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 min. staan.
Schep dan in 4 diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hubertina

hubertina zegt:
Dit lijkt me een heerlijk gerecht.
Maar voor 4 personen denk ik toch dat ik zeker 500 gram paddenstoelen ga nemen.
Groetjes Hubertine.