Het
recept van S.S is namelijk wat karig met slechts 400 gram asperges en
400 gram aardappeltjes en dát voor 4 personen :) Dan moeten wij tijdens
onze avondwandeling straks nog bij de frietkot langs en dat is niet de
bedoeling. Dus voor ons beiden 500 gram asperges en 450 gram
aardappeltjes . De schotel is wel super lekker.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Ovenschoteltjes met asperges, beenham en twee kazen.
						PT55M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Ovenschoteltjes met asperges, beenham en twee kazen.
Weer eens een aspergedag vandaag en gezocht op ovenschotel met
asperges. Ik heb verschillende gerechten bekeken en bleef hangen bij
Savory Sweets, omdat me dat qua opbouw van de schotel voor de
verandering wel aardig leek.
Het gerecht heb ik naar eigen smaak en hoeveelheden aangepast .
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 55 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Ovenschoteltjes met asperges, beenham en twee kazen. te bereiden
- Breng water aan de kook voeg zout, suiker, foelie toe en kook de asperges
- in 7 minuten beetgaar.
- Vet 2 eenpersoons ovenschaaltjes( of een grote) in met wat olie en verdeel
- de minikrieltjes erover.
- Beleg de minikrieltjes met 3 plakjes beenham per schaaltje.
- Bewaar 2 plakjes beenham en snij deze in reepjes.
- Klop de eieren los met de room, mosterd, knoflook, peper en zout en 1 el
- grof gesnipperde bladpeterselie en de helft van de geraspte mozzarella.
- Giet dit verdeeld over beide schaaltjes. Leg daarop de asperges.
- Bestrooi de asperges met de rest van de mozzarella en zet de schaaltjes
- 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bestrooi het
- gerecht de laatste 5-10 minuten met wat vers geraspte cheddar. Garneer
- met wat vers geraspte 4 seizoenen peper en bladpeterselie.
 
                    





 
					
