KookJij

Ovenschotel met Shoarma (of Gyros) “Moussaka style”

Ik heb deze ovenschotel deze naam gegeven omdat ik in hierin veel dezelfde ingrediënten gebruikt heb die ook in een Griekse Moussaka zitten. Door gebruikt te maken van shoarma (of Gyros) reepjes heb je veel minder kruiderij nodig omdat de vleesreepjes al gekruid zijn. De bechamelsaus kun je eventueel ook weglaten.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met Shoarma (of Gyros) “Moussaka style” te bereiden

  1. Snij de aubergines in plakken, bestrooi deze met zout en laat ze even staan.
  2. Snij de aardappelen in plakjes en kook ze 5 minuten, giet ze af en laat ze uitlekken.
  3. Snij de tomaten in plakken en de ui in ringen, bak de uienringen heel licht aan.
  4. Verbrokkel de feta.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Verwarm wat olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de vleesreepjes. Laat het vrijgekomen vocht goed inkoken anders krijg je teveel nattigheid.
  7. Dep de aubergines goed droog met wat keukenpapier en bak de plakken om en om bruin in een koekenpan met daarin verhitte olijfolie. Zorg dat de olijfolie goed heet is anders zuigt de aubergine al de olie op. Na het bakken uit laten lekken op keukenpapier.
  8. Beleg de bodem van een ovenschaal met de helft van de aardappel, vervolg met de helft van het vlees, en daarna de helft van de aubergines. Herhaal nogmaals dezelfde lagen.
  9. Leg daarbovenop een laag tomaten en daarna de gebakken uienringen.
  10. Maak dan de bechamelsaus: Verhit de boter en voeg er de bloem aan toe (goed roeren) Laat het mengsel garen en voeg er dan beetje bij beetje, onder goed roeren, de melk aan toe. Laat de saus nog eventjes zachtjes koken.
  11. Verdeel de bechamelsaus over de ovenschaal en strooi er de verbrokkelde feta overheen.
  12. Bak de schotel ongeveer 30 minuten in een oven op 200 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst