KookJij

Oudhollandse kermiswafels

Een heerlijk oudhollandse kermiswafels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 20 stuks personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Grootmoeders grote keukenboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oudhollandse kermiswafels te bereiden

Doe de gezeefde bloem met de kaneel in een beslagkom en maak er een kuiltje in. Breek de eieren in het kuiltje en voeg er 1 1/2 dl lauwe melk aan toe. Vermeng dit alles met een houten lepel of mixer tot een dik beslag en roer de klontjes eruit. Voeg dan al roerende het water, de met de rest van de melk opgeloste gist en de gesmolten boter toe. Laat het beslag goed toegedekt op
een warme plaats ongeveer drie kwartier rijzen. Het wafelijzer moet goed worden voorverwarmd en voor het bakken van de eerste wafel worden ingevet met gesmolten boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Ik kon hier ook geen wafelijzer kopen nu zijn ze er inmiddels wel.Ik heb er toen een uit holland meegenomen en dat gaat prima. We hebben een hollandse stopcontact aangelegd geen probleem, maar de wafels zijn heerlijk heb ze al gemaakt.Groet Willemien:p:p
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Hi hugocnx,Hoe ver is ver weg?Canada is toch ook een tamelijk ver land.Maar 54 jaar geleden kocht ik hier toch een electrisch wafelijzer en het werkt nog steeds.Het heeft tegelijk ook nog een verwisselbare platte plaat,waarop je bacon and eggs kunt bakken.Vooral voor de bacon is dat fijn,want die kan dan niet opkrullen.Die gist veronderstel ik,was vers bedoeld en die is hier niet verkrijgbaar,dus reken ik die om in droge gist.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Zullen we het zout dan maar toevoegen direct na de gesmolten boter?Want de gist moet toch altijd eerst helemaal vermengd zijn met de andere ingrdiënten?
Dit recept wil ik zeker proberen,maar hier begint het wafelseizoen pas in het begin van de winter.