KookJij

Ouderwetse Hachee

Een heerlijk ouderwetse hachee recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ouderwetse Hachee te bereiden

Voorbereiding:
Als het nodig is eerst het vlees in grote stukken snijden,
uien schillen en grof snijden.

Bereidingswijze:
Margarine in de pan smelten en tegen de tijd dat de belletjes wegtrekken een flinke scheut olie erbij doen en goed heet laten worden.
Ondertussen het vlees bestrooien met zout en peper.
Vlees in de pan doen en ca. 5 min.goed doorbakken.
Uien erbij doen met de rietsuiker en nog eens ca.3 min. doorbakken.
Bloem erover strooien en goed doorroeren.
De bouillon en het flesje bier even doorwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten.
De kruidnagel in het laurierblaadje steken en erbij doen.
Weer even goed doorwarmen en op een sudderplaatje zolang mogelijk laten garen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Monique Kerkhoven

Monique Kerkhoven zegt:
Las al dat je recept groot succes is, maak het ook wel eens ,maar niet zo meer als vroeger. Nu i met dit weer niet als het weer kouder is, wat eet jij voor groente erbij
Petra Wiggers

Petra Wiggers zegt:
Ook ik zet je hachee favoriet Els. Ik ga dit zeker gauw eens maken. Weer eens een andere hachee dan die ik normaal maak. Dank je wel voor het recept Els. Groet, Petra
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Els, we hebben gisteren genoten van jouw heerlijke Ouderwetse Hachee. Ik heb het recept meteen favoriet gezet.
Groetjes Lidy.
Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Els ik ga deze maken. Helaas is onze slager komende week met vakantie. Ik heb geen runderlappen in huis. Je hoort zeker iets van mij als ik het gemaakt heb. Groetjes en een fijn weekend.
Lidy.

Harry Lohr

Harry Lohr zegt:
Hachee, ik hou er van!
Wij maken het ook wel in de slowcooker.
Liske

Liske zegt:
Nou Johan, ik woon in Nederland en gebruik al jààren bruin bier. (Woon wel vlakbij de Belgische grens) Voor mij is dit toch echt de ouderwetse hachee. Wel mis ik een scheutje azijn erin.
johan

johan zegt:
Dit is geen ouderwets recept gezien er leffe bruin bier bij staat, dit is echter nog niet zolang in nederland verkrijgbaar.
djilly

djilly zegt:
We gaan het maandag maken op school dus ik hoop dat het lekker smaakt!;););)
bafke

bafke zegt:
Staat deze foto gewoon in de veronicagids bij Peter vd Vorst? Hij is er een liefhebber van,ben dus benieuwd of dat hij deze al eens gemaakt heeft.:)
Diana

Diana zegt:
Erg lekker,had het nog nooit met bruin bier gemaakt!
k.hofland

k.hofland zegt:
Lijk me heerlijk
lotte1

lotte1 zegt:
Een heerlijk recept (heb ook de tips in de reacties gebruikt).
c.hoogland

c.hoogland zegt:
vervang de rietsuiker eens door appelstroop
grietje64

grietje64 zegt:
wat ook heerlijk is, is het toevoegen van 2 of 3 plakken ontbijtkoek dan bindt het ook een beetje en je krijgt een heerlijke geurige tikkeltje zoete hachee:p
maria11

maria11 zegt:
variatie : op het laatst appelblokjes ( van een paar vaste appels met schil )en/of rozijnen( 2 eetl.) toevoegen,ook zonder dat is deze hachee ouderwets lekker!!!