KookJij

Ora Arik (gekruide groenten met eieren)

Een heerlijk ora arik (gekruide groenten met eieren) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: De Oosterse Keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ora Arik (gekruide groenten met eieren) te bereiden

De groenten schoonmaken, wassen en in smalle reepjes of in stukjes snijden (behalve de taugé).
De olie in de wok verhitten en de groenten in gedeelten roerend ± 3 minuten roerbakken.
Schuif de groenten, als dat kan, naar een kant van de wadjan, of haal ze met een schuimspaan eruit en warm houden.
Fruit nu de sambal in de olie in de wadjan en doe daarna de ketjap erbij. Laat alles even zachtjes doorkoken.
Roer ondertussen de eieren in een kom los en voeg dan de 3 el water toe + zout + peper + knoflookpoeder + serehpoeder en meng goed.
Schenk het eimengsel bij de ketjap in de wadjang. Dan direct de groenten er snel doorscheppen. Zodra de eieren gestold zijn de wadjan van het vuur halen.
Doe alles in een (voorverwarmde) schaal (en strooi er de bawang goreng over).

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit is een bijgerecht, vaak gegeten met vlees of saté met pindasaus en witte rijst.
Je kunt het ook serveren als onderdeel van een Indonesische rijsttafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst