KookJij

Oosterse Bouillon

Deze fijne bouillon is op voorhand te maken en super smaakvol. Zo hoef je enkel nog de bouillon even aan de kook te brengen en de paddenstoelen, peper en paksoi toe te voegen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse Bouillon te bereiden

  1. Breng de hoeveelheid water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op.
  2. Voeg de ui, sojasaus, gember, peperkorrels, steranijs, kruidnagels en knoflook toe en laat minimaal 30 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.
  3. Zeef de bouillon en breng deze vervolgens weer rustig aan de kook.
  4. Voeg de paddenstoelen, peper en de paksoi toe en laat circa 3 minuten zachtjes koken. Verdeel de soep over 4 borden en garneer de soep met 2 stukjes ei en bladpeterselie.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Al enkele keren gemaakt als voorgerecht bij een Oosters dinertje.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst