KookJij

Onigiri

Een heerlijk onigiri recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron: keukenhelden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Onigiri te bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Deze moet ong. 5 min. koelen voordat je het met je handjes kunt bewerken. In de tussentijd kun je de zalm bakken met wat olie en boter, de knoflook in stukjes en een scheut zoete en zoute ketjap erbij. Als deze gaar is breek je de zalm in kleine stukjes met een vork.
Wat wel belangrijk is is dat de rijst nog warm is als je het gaat bewerken. Zet een kom koud water klaar en een bordje met zout en een bordje met de sesamzaad. Doop je handen in het water en vervolgens in een beetje zout, hierna pak je wat rijst en rol je een bal in de palm van je hand. Druk een gaatje in het midden en vul met wat zalm. Rol het weer tot een mooi balletje. Officieel heeft onigiri de vorm van een driehoek, maar daar moet ik nog op oefenen. Je kunt het balletje nu door de sesam rollen en er een klein blaadje zeewier om wikkelen.
Zo'n rijstbal kun je werkelijk vullen met van alles en nog wat, denk aan tonijn met wat wasabi mayonaise, of groenten. Lekker snel en mee te nemen!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Diana

Diana zegt:
Dit is niet hoe je de orginele onigiri maakt. De orginele onigiri rol je niet door de sesam maar laat je zoals ie is. En de driehoekige vorm is niet erg moeilijk. Je hebt diverse instructievideo's staan op youtube. Kijk maar eens, tis echt vrij simpel ;)
vampire-akito

vampire-akito zegt:
Ik wilde al eens eerder Onigiri maken, en dit recept lijkt me best makkelijk =D hoewel ik nog nooit heb gehoord dat japanners sesam zaad gebruiken op de onigiri, na mijn weten van niet, maar toch klinkt het wel lekker zo =D