Recept
« Terug naar recepten
Onigiri
PT30M
Onigiri
Een heerlijk onigiri recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Japan
Bron:
keukenhelden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Onigiri te bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Deze moet ong. 5 min. koelen voordat je het met je handjes kunt bewerken. In de tussentijd kun je de zalm bakken met wat olie en boter, de knoflook in stukjes en een scheut zoete en zoute ketjap erbij. Als deze gaar is breek je de zalm in kleine stukjes met een vork.
Wat wel belangrijk is is dat de rijst nog warm is als je het gaat bewerken. Zet een kom koud water klaar en een bordje met zout en een bordje met de sesamzaad. Doop je handen in het water en vervolgens in een beetje zout, hierna pak je wat rijst en rol je een bal in de palm van je hand. Druk een gaatje in het midden en vul met wat zalm. Rol het weer tot een mooi balletje. Officieel heeft onigiri de vorm van een driehoek, maar daar moet ik nog op oefenen. Je kunt het balletje nu door de sesam rollen en er een klein blaadje zeewier om wikkelen.
Zo'n rijstbal kun je werkelijk vullen met van alles en nog wat, denk aan tonijn met wat wasabi mayonaise, of groenten. Lekker snel en mee te nemen!
Wat wel belangrijk is is dat de rijst nog warm is als je het gaat bewerken. Zet een kom koud water klaar en een bordje met zout en een bordje met de sesamzaad. Doop je handen in het water en vervolgens in een beetje zout, hierna pak je wat rijst en rol je een bal in de palm van je hand. Druk een gaatje in het midden en vul met wat zalm. Rol het weer tot een mooi balletje. Officieel heeft onigiri de vorm van een driehoek, maar daar moet ik nog op oefenen. Je kunt het balletje nu door de sesam rollen en er een klein blaadje zeewier om wikkelen.
Zo'n rijstbal kun je werkelijk vullen met van alles en nog wat, denk aan tonijn met wat wasabi mayonaise, of groenten. Lekker snel en mee te nemen!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
vampire-akito zegt:
Diana zegt: