KookJij

Olijvensoep

Een heerlijke soep, bijzonder van smaak door de olijven en afgewerkt met Mascarpone
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Van mijn vriendin Marre
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Olijvensoep te bereiden

Snipper de sjalotjes en fruit deze aan in wat boter. Snipper de knoflook en voeg deze toe.
Na een minuut of 5 kunnen de olijven er bij. Je kan er voor kiezen om ze eerst uit te laten lekken, maar in deze soep ging het vocht van de olijven er gewoon bij. Voeg dan de tapenade en 1 1/2 liter water toe.
Laat dit zo'n 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen.
Mix de soep glad met de staafmixer. Dan mag de mascarpone erbij en als deze is opgenomen door de soep, nogmaals even met de staafmixer erdoor. Voeg de sherry of marsala toe en proef!
*Dan kun je het evt. nog op smaak brengen met een bouillon blokje.
Garneer met de bascilicumblaadjes.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Een verrassend, pikant soepje!
Doordat het vocht van de olijven toegevoegd is aan de soep, hoefde er geen bouillonblokje toegevoegd worden.
Tip: deze soep is vrij dun, mocht je hem meer gebonden willen hebben, voeg dan in het begin van de kooktijd een geschilde aardappel in stukjes toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ellie louwerens

Ellie louwerens zegt:
Heerlijke soep
Bobby

Bobby zegt:
Het lijkt mij een erg apart soepje, het maakt mij wel nieuwsgierig. Toch maar eens uit proberen :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ook leuk, Joke! Of serveren met een sneetje stokbrood, besmeerd met de gebruikte tapenade en dan eventjes onder de grill... ;-)
Joke K.

Joke K. zegt:
Het is een verrukkelijk soepje. Ik serveer het in kleine espressokopjes en leg er een zelfgemaakte kaasstengel naast. Succes verzekerd.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
De bedenkingen hier zijn er nog. Ik ga hem zeker binnenkort een keer maken, ben wel heel benieuwd....
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Oei......wat een lekker soepje!!!!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Juist! :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dat is dan als een engeltje die op je tong ..... ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik had ook even mijn bedenkingen, maar het is een zalig soepie! ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Jij houd van speciale specialiteiten maar deze soep is wel echt apart en speciaal. Wij eten graag olijven maar in een soep ??? toch proberen waard ;-)