KookJij

Notenschuimtompouce met Vanille-ijs ( zie opm)

Een heerlijk notenschuimtompouce met vanille-ijs ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Notenschuimtompouce met Vanille-ijs ( zie opm) te bereiden

Verwarm de oven voor op 100°C.
Rooster in ongeveer 5 min. de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
Maal 150 gram hazelnoten fijn. Klop met behulp van een mixer de eiwitten met het zout half stijf.
Voeg al kloppend in delen de poedersuiker en basterdsuiker toe en blijf kloppen tot het eiwit helemaal stijf is. Spatel de gemalen hazelnoten door het eiwitschuim.
Verdeel het notenschuim in 24 porties over een of twee bakplaten.
Strijk elke portie glad uit tot 24 rechthoekjes van ongeveer 5 x 10 cm.
Bak het notenschuim in de oven in 1 ½ tot 2 uur glanzend lichtbruin.
Laat het schuim op de bakplat afkoelen. Maak met behulp van een spatel de schuimlaagjes voorzichtig los.
Chocoladesaus.
Hak 150 gram hazelnoten grof.
Smelt de chocolade met 6 eetlepels water in een kom op een pan met heet water ( au bain-marie ).
Verwarm de melk in een steelpan. Roer de melk door de gesmolten chocolade.
Voeg met kleine stukjes de boter toe en roer het mengsel tot een glanzende saus.
Meng de gehakte hazelnoten erdoor.
Serveren.
Leg op elk bord met de “ruwe “ kant onder een schuimlaagje en schep hierop een flinke laag vanille-ijs.
Dek het ijs af met een tweede schuimlaag met de “ruwe “ kant naar boven.
Schenk de chocolade-hazelnootsaus erover en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Mijn complimenten, het is een kunstwerk. Hartelijk dank voor de foto. Groetje Roos.
bertal

bertal zegt:
rozaverschoor,
Bij deze de foto,
en het smaakte geweldig.
:);)m.v.g. Bert
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Zou leuk zijn, want gebak met noten is verfijnd. Groetjes Roza.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Sorry Bert,
ben wat te haastig geweest,want 24keer 5x10cm komt uit in totaal op 12"x16" en dat is precies de afmeting van een van m`n bakplaten.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Wat is ongeveer de totale oppervlakte van de bakplaten? Want die zullen in Canada wel van andere afmetingen zijn dan in Nederland.
bertal

bertal zegt:
rozaverschoor,

Komt misschien nog, vanavond is onze kookavond, zal proberen om er een foto van te maken.
succes:);)
m.v.g. Bert
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Jammer dat je er geen foto van hebt gemaakt, want dan zou ik nu echt zitten watertanden. Ik vind notenhapjes heerlijk. Roza.