KookJij

Nieuwjaars rolletje (knippeties)

Een heerlijk nieuwjaars rolletje (knippeties) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: familierecept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nieuwjaars rolletje (knippeties) te bereiden

- Water, boter en suiker oplossen en laten afkoelen.
- Ei loskloppen
- Rest van de ingrdiënten bij elkaar doen.

LET OP: beslag 1 nacht laten staan op kamertemperatuur.

Indien beslag na nacht te dik is geworden, beetje water toevoegen. Beslag moet iet dunner zijn als beslag voor pannenkoeken.

- Bakken in speciaal koekjes-/wafelijzer

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Helemaal duidelijk nu, bij ons heten ze 'oublie' ook altijd te krijgen op de kermis heerlijk gevuld met slagroom. Dank je wel voor de reactie. Groetjes Gerda :p:p:p:p
klaaskaas

klaaskaas zegt:
Hopelijk verduidelijkt de foto iets meer. ;)
opa-henny Banketbakker

opa-henny Banketbakker zegt:
kniepertjes nieuwjaarsrolletjes

500 gr suiker
250 gr boter
750 gr water
500 gr bloem
2 gr zout
2 zk vanillesuiker
1 st ei

Water, boter en suiker oplossen en laten afkoelen.
Ei loskloppen.
Rest van de ingrediënten bij elkaar doen.
(dun) wafelijzer verwarmen op 175 graden
1e keer invetten met iets boter
2X juslepel vol beslag op het hete ijzer scheppen
gaar bakken, je kunt het aan de kleur zien
direct uit het wafelijzer oprollen op de steel van een houten lepel
zo laten afkoelen
:p:)
hmentens

hmentens zegt:
begrijp er niets van
slaatje

slaatje zegt:
Een beetje onduidelijk vindt ik, moeten de koekjes gebakken worden als een pannenkoekje en dan oprollen???? Groetjes Gerda :p:p:p:p