KookJij

Nasi kesasar

Een heerlijk nasi kesasar recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: volkskrant
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nasi kesasar te bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Schi gember en snij deze in hele kleine stukjes.
Verwijder de zaadlijsten en de pitjes uit de peper en de paprika n kleine stukjes.
Schil de winterpeen en snij deze fijn.
Maak de prei en de champignons schoon en snij deze in dunne plakjes.

Bereidingswijze
Verhit de olie in de wok. Bak hierin het vlees in delen snel bruin en knappering. Bestrooi ze met zout, peper en komijn. Voeg de snippers ui en knoflook, rode peper, trassie en gember toe en bak deze 3 - 4 minuten roerend mee. Voeg de groenten toe en roerbak alles op hoger vuur. Zet dan vuur lager en laat de groenten met de deksel op de pab plm. 6 - 8 minuten garen. Roer de rijst erdoor en breng op smaak met ketjap en zout.

Serveertips
Lekker met Pittige komkommer-tomaten salade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Heette het echt zo,Marijke?Moest er wel om lachen.Nasi maken kent vele variaties en allemaal smaakt het lekker.Omdat ik af en toe een luie kok ben,haal ik bij AH Thaíse wokgroenten,want ik ben niet zo gecharmeerd van wortel in de nasi.Maar dat is persoonlijk:D:D