KookJij

Munster fermier met perenchutney gerookte ganzenlever en portstroop

Een heerlijk munster fermier met perenchutney gerookte ganzenlever en portstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Munster fermier met perenchutney gerookte ganzenlever en portstroop te bereiden

Ganzenlever in de vriezer leggen. Schil de peren en verwijder klokhuis. Snijd de peren in kleine gelijkmatige blokjes. Verwarm de honing in een pan voeg bruine suiker en enkele druppels citroen toe. Kook hier de perenblokjes in gaar. Blus vlak voor het karameliseren af met perenbrandewijn en laat dit nog een beetje inkoken. Evt. licht binden. Kook de port in tot een stroperige massa. Snijd munster in gelijkmatige driehoekjes. Snij de ganzenlever in zeer dunne schijfjes. Dresseer alles mooi op bord.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ronald friedel

Ronald friedel zegt:
Hallo Marijke: Het lijkt me heerlijk, maar wat doe je met de ganzenlever. En wat is een mooie wijze van serveren?
Groet, Ronald
Herman Wehkamp

Herman Wehkamp zegt:
Lijkt me een zeer bijzonder nagerecht en ga het zeker binnenkort eens proberen... Ik houd je op de hoogte..:-);)