Recept
« Terug naar recepten
					
						Mosselspaghetti
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mosselspaghetti
Smaakvolle spaghetti met mosselen, de ansjovis geeft een heerlijke bite aan deze pasta.
            
            
					
									Recept van:
									Els Meeuwsen
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Onbekend
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mosselspaghetti te bereiden
Was de mosselen en laat ze staan in koud water. Verwijder kapotte en geopende schelpen.
Kook de mosselen in een grote pan met 50 ml water afgedekt op hoog vuur ca. 7 min. tot de schelpen open gaan.
Schud tussentijds de mosselen regelmatig om. Neem de mosselen uit de schelp en houd 12 mosselen in de schelp apart als garnering.
Pel en snipper de ui.
Pers het teentje knoflook.
Halveer de peper in de lengte, spoel onder de kraan de zaadjes eruit en snijd fijn.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui met knoflook, rode peper en ansjovis.
Voeg de witte wijn, tomatenblokjes en kappertjes toe en laat de saus ca. 10 min. op zacht vuur sudderen. Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in kokend water met zout beetgaar.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Schep alle mosselen (zonder schelp) en de spaghetti door de saus.
Verdeel de pasta over 4 diepe borden en garneer de pasta met de peterselie en de mosselen in de schelp.
									Kook de mosselen in een grote pan met 50 ml water afgedekt op hoog vuur ca. 7 min. tot de schelpen open gaan.
Schud tussentijds de mosselen regelmatig om. Neem de mosselen uit de schelp en houd 12 mosselen in de schelp apart als garnering.
Pel en snipper de ui.
Pers het teentje knoflook.
Halveer de peper in de lengte, spoel onder de kraan de zaadjes eruit en snijd fijn.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui met knoflook, rode peper en ansjovis.
Voeg de witte wijn, tomatenblokjes en kappertjes toe en laat de saus ca. 10 min. op zacht vuur sudderen. Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in kokend water met zout beetgaar.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Schep alle mosselen (zonder schelp) en de spaghetti door de saus.
Verdeel de pasta over 4 diepe borden en garneer de pasta met de peterselie en de mosselen in de schelp.
 
                    




 
					