KookJij

Recept voor Mosselen pittig gekruid met pasta en groenten vergezeld van gorgonzola

Een heerlijk rosétje erbij voor de liefhebbers.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Mosselen bereiden: deze ontdoen van baard en meerder malen goed spoelen.
Ajuin in ringen snijden. Courgette in grove stukken snijden.
Neem een grote ketel, groenten eerst in de ketel samen met de uitgeperste look goed kruiden, vervolgens de mosselen er boven op.
Rosé en olijfolie toevoegen, breng aan de kook schud meerdere malen op.
Pasta beetgaar koken in ruim water met de visbouillon.
Bereiding groenten:
Sjalotjes in blokjes snijden.
Champignons in vier snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Tomaatjes in vier snijden.
Rucola fijn hakken.
Champignons, sjalot, courgette in olijfolie even aanbakken deze goed kruiden en limoensap toevoegen evenzeer de mierikswortelpasta.
Voeg de pasta toe, gorgonzola, tomaatjes en rucola.
De mosselen verwijderd van schelp evenzeer toevoegen.
Serveer zeer warm en werk af met een stuk gorgonzola, rucola en mosselen in schelp.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Laat de mosselen jullie smaken ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Oh, wat een droom van een recept! We waren juist van plan om binnenkort weer mosselen te gaan eten, komt dat even goed uit :-)