Recept
« Terug naar recepten
Mosselen met witte wijn, boter en peterselie
PT35M
Mosselen met witte wijn, boter en peterselie
Een heerlijk mosselen met witte wijn, boter en peterselie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselen met witte wijn, boter en peterselie te bereiden
Kook de mosselen met de selderij en flink wat peper in een grote pan tot de schelpen opengaan. Haal de mosselen meteen uit de pan en zeef het kookvocht.
Breng de witte wijn en sjalot aan de kook. Laat inkoken met twee derde. Voeg 2 dl mosselvocht toe en laat 2 min. zacht sudderen.
Haal de mosselen uit de schelp en leg ze in de wijnsaus. Klop de saus op met de boter en werk af met de peterselie en het citroensap. Controleer de kruiding.
Serveer in kommetjes of in de mosselschelpen, met witbrood.
Breng de witte wijn en sjalot aan de kook. Laat inkoken met twee derde. Voeg 2 dl mosselvocht toe en laat 2 min. zacht sudderen.
Haal de mosselen uit de schelp en leg ze in de wijnsaus. Klop de saus op met de boter en werk af met de peterselie en het citroensap. Controleer de kruiding.
Serveer in kommetjes of in de mosselschelpen, met witbrood.