KookJij

Mississippi mud pie.

Een heerlijk mississippi mud pie. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mississippi mud pie. te bereiden

1. Zeef voor het deeg de bloem en cacao boven een kom. Verwerk de boter erdoor tot kruimels ontstaan. Roer de suiker erdoor en genoeg water om een soepel deeg te vormen. Laat het 15 min. rusten in de koelkast.
2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Bekleed een taartvorm met de deeglap. Leg bakpapier met steunvulling (bonen) op de taartbodem en bak 15 min. in een op 190°C voorverwarmde oven. Verwijder de steunvulling en bakpapier en bak de bodem nog 10 min. tot hij krokant is.
3. Klop voor de vulling de boter met de suiker. Roer beetje voor beetje de eieren en cacao erdoor. Smelt de chocolade en roer hem samen met de slagroom en het chocolade-extract door het eimengsel.
4. Schenk het mengsel in de taartbodem. Bak de taart 45 min. op 160°C, tot de vulling gestold is.
5. Laat afkoelen. Leg hem op een gebakschaal en bedek hem met stijfgeklopte slagroom. Zet de taart in de koelkast.
6. Garneer de taart met chocoladeschilfers en schocoladekrullen. Plaats hem tot gebruik in de koelkast.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cees

cees zegt:
waar kan ik choco.extract kopen of hoe zelf maken
M.J.A.van Dijk

M.J.A.van Dijk zegt:
bobbeltje,het chocolade glazuur gaat natuurlijk pas op de bovenkant van de taart als die al afgebakken is.I.P.V.slagroom met chocolade krullen;
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Experimenteren staat vrij, ik zou het niet doen omdat de taart nog de oven in moet en het recept dan niet meer klopt.
M.J.A.van Dijk

M.J.A.van Dijk zegt:
kan de slagroom topping ook door chocolade=glazuur vervangen met chocolade vlokken:p