KookJij

Recept voor Minicakes met yoghurt en abrikozen

Een heerlijk minicakes met yoghurt en abrikozen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de yoghurt in een kom. Voeg er de suiker en de eieren aan toe en meng tot het een luchtig beslag is.
2. Voeg er de bloem en de gist aan toe en daarna de gesmolten boter.
3. Vul papieren cakevormpjes voor twee derde met het beslag. Leg in elk vormpje een halve abrikoos.
4. Zet de cakejes 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ik zal uw naam onthouden en u behoeft zich niet te excuseren. Bedankt.
R. Verschoor.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Sorry,maar ik was in de veronderstelling,dat dat bezoek bij je tante recentelijk was en dan was Trix zeker geen verse perzik meer.In het jaar '53 ben ik naar die ramp gaan kijken en kreeg spontaan een schop in m'n handen gegeven,want ze hadden hulp nodig,geen kijkers.Het was een goede ervaring.Ik was al meerderjarig op jouw geboortedag.
Groetjes.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Nee, hoe kom je daar nu bij. Toen was Trix nog een jonge blom en ik was een jaar of 12. Ik ben van het rampenjaar 1953 dus reken maar uit. Trix had nog een vrolijk bippie!
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Roos,Waren dat dan gedroogde perziken bij je tante?
Thea

Thea zegt:
Wat leuk dat je Roza heet. Ik heb een zus met die naam.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Als ik aan perziken denk, moet ik denken aan een moment dat ik bij een chique tante in Den Haag op de Laan van Meerdervoort een toetje met perziken kreeg. Zij noemde het BEATRIXBILLEN.
Groetjes Roos.
elisabet

elisabet zegt:
Gewoon de zelfde verhoudingen gebruiken. :)
Thea

Thea zegt:
Als ik cakemeel gebruik, hoe zijn dan de verhoudingen in verband met de yoghurt. Ik ga dit maken voor de brunchtafel met Pasen. De kleur is heel geschikt hiervoor. Groetjes Thea
Elisabet

Elisabet zegt:
Ziet er goed uit, en ik ben een cakeliefhebster dus dat zal zeker goed smaken. Thea, ja, je kan ook cakemeel gebruiken :)
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Cakemeel ken ik niet dus ik weet niet of je dat kan gebruiken.
Thea

Thea zegt:
Kun je ook cakemeel gebruiken?