KookJij

Mini bapao

Een heerlijk mini bapao recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 32 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: eigen recept van Leo - N. Steensma 080412
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mini bapao te bereiden

Maak van de bloem, gist, water, zout, suiker een basisdeeg.
Laat dit deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.
Kruid het gehakt met de kruiden.
Hier kan op gevarieerd worden, met alles wat je lekker vindt.
Vorm na een uur 32 bolletjes deeg en 32 balletjes gehakt.
Draai het deeg rondom het vlees en vorm tot een bal. Laat deze ballen weer een uur rijzen.
Stoom de broodjes ongeveer 10 minuten boven kokend water (wanneer de broodjes er dof uit zien zijn ze gaar).
Niet teveel te gelijk na stomen kunnen de broodjes ook ingevroren worden.
Dan warm maken in de magnetron.
Heel lekker als hapje op een feestje of als bijgerecht. De vulling kan ook heel gemakkelijk worden aangepast voor vegetariers door geprakt ei, ui en kruiden te gebruiken of voor visliefhebbers door een mengsel van makreel of tonijn uit blik met sambal en ui te maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst