KookJij

Met zuurkool gevulde kip

Een heerlijk met zuurkool gevulde kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2-3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Met zuurkool gevulde kip te bereiden

was de kip van binnen en buiten en droog hem. Laat intussen de zuurkool in een pan zachtjes 10 minuten koken.
Giet overtollig vocht eraf. Plet de jeneverbessen en roer ze door de zuurkool. Snijd de ham aan stukjes en roer ook die door de zuurkool. Vul vervolgens de kip met dit mengsel en bindt hem dicht. Zet de kip ca. 70 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Als de kip bijna klaar is maak je de jachtsaus. Gebruik de sherry i.p.v. het in het recept genoemde water. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer er het potje zure room doorheen.
Haal de kip uit de oven, knip hem doormidden en plaats op ieder bord een helft met de zuurkool erbij. Giet er wat saus overheen. Serveer de rst er apart bij. Heerlijk met aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

katasroof

katasroof zegt:
Tof zeg...;)De moeite waard!